Nieuws van IJsbaanclub Ilpendam

Kinderschaatsen op ijsbaan "De Westfries"

Auteur: Content Manager/dinsdag 15 maart 2016/Categorieën: Algemeen

Kinderschaatsen op ijsbaan "De Westfries"

Inmiddels is koning Winter weer vertrokken. Helaas heeft hij weinig van zich doen spreken. We hebben niet kunnen genieten van schaatsen op natuurijs.  Om de kinderen toch te laten proeven van het schaatsen heeft IJsbaanclub Ilpendam een bezoek aan IJsbaan “De Westfries” georganiseerd.

Vrijdag 26 februari was het zover. Er is een groep kinderen van de lagere school, van groep 3 t/m 8, naar ijsbaan “De Westfries” in Hoorn geweest.  Ze verzamelden bij “De Grote Grutto” om 08.30 uur waarna de bus om 08.45 vertrok naar Hoorn. Er was een groep van ongeveer 40 kinderen met als begeleiders een drietal ouders, een oma, juf Anja en twee bestuursleden van de IJsbaanclub.  Het was leuk om te zien dat het schaatsen leeft bij veel kinderen.

Aangekomen in Hoorn, waren er voor degene die geen eigen schaatsen ter beschikking hadden,  schaatsen te huur. Na driekwartier ingereden te hebben op de IJshockeybaan was er clinic op de 400 meterbaan onder leiding van drie instructeurs. De groep werd in drieën gedeeld.  Een groep van 6- jarigen,  een groep van 7-jarigen en groep 8-jarigen en ouder.  De kinderen kregen een sjerp om, iedere groep had zijn eigen kleur voor de herkenbaarheid.  Er werd leuk geschaatst en een aantal reden veel rondjes.

Na de clinic werd er om kwart over elf chocolademelk geschonken. Iedereen had natuurlijk trek gekregen van het schaatsen en het meegebrachte lunchpakket werd dan ook gretig verorberd. Nadat de lekkernijen op waren ging een deel terug naar de 400 meter baan en een deel op de IJshockeybaan of speelde op het middenterrein.

Om 13.15 uur werd er weer verzameld, de schaatsten ingeleverd en de tassen ingepakt en teruggelopen naar de bus. Om  14.00 uur waren we weer terug in Ilpendam.

Kinderen waren fanatiek, na de lunch waren er een aantal moe, de schaatsen moesten uit, maar even later gingen de schaatsen weer aan en is er totdat de tassen ingepakt moesten worden nog geschaatst.

Al met al een zeer geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is. Hopelijk kunnen we aankomende winter de schaatsen op het Oude Kanaal onderbinden! 

Bekijk alle foto's van het kinderschaatsevenement bij 'De Westfries".

Aantal views (3106)/Reacties (0)

Tags:

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x